Υλικά :
¾ της κούπας καλαμποκέλαιο
1 και 2/3 της κούπας σιμιγδάλι χονδρό
Τρεις κούπες γάλα
Μία κούπα νερό
Δύο κούπες ζάχαρη
Τέσσερις βανίλιες
Μία κούπα ινδοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βαζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα το νερό την ζάχαρη και τις βανίλιες να βράσουν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το καλαμποκέλαιο να ζεσταθεί και ριχνουμε ο συμιγδάλι.
Αφού το καβουρδίσουμε ελαφρώς το ρίχνουμε σιγά σιγά στο γάλα.
Και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει .
Μόλις πήξει το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μια κούπα ινδοκάρυδο
Το ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στη φόρμα μέχρι να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε ινδοκάρυδο από πάνω.
Σειμ: Τα παιδιά μου τρελαίνονται γι’ αυτό το γλυκό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου