Υλικά :
1 ½ ποτήρι καλαμποκελαιο
1 ποτήρι λευκό κρασί
4 – 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρης
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για την Γέμιση:
4-5 μήλα
4 κουταλιές ζάχαρη
Λίγη κανέλα
Λίγο γαρίφαλο
¼ της κούπας Καρύδια
¼ της κούπας σταφίδες
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι τρίβουμε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη
Ρίχνουμε την ζάχαρη και τα υπόλοιπα της γέμισης και το βράζουμε 5-10 λεπτά για να τραβήξει τα ζουμιά του.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την ζύμη και παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε σε στρογγυλό φιλαράκι.
Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και το κλείνουμε.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 c για 20-25 λεπτά.
Τα αφήνουμε κρυώνουν και τα ραντίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Σειμ:
ότι με αυτό το ζυμαράκι μπορούμε να το γεμίσουμε με λουκούμι τριαντάφυλλο είναι υπέροχο.
poly kalo
ΑπάντησηΔιαγραφήta exw dokimasei ksi einai fantastika. tha ta kanw sigoyra kai to idio sistino kai se sas
ΑπάντησηΔιαγραφήειναι τελεια και ειδικα με το λουκουμι.τα δοκιμασα στην Ελενη
ΑπάντησηΔιαγραφή