Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΜΗΛΟ –ΠΙΤΑΚΙΑ












Υλικά :


1 ½ ποτήρι καλαμποκελαιο

1 ποτήρι λευκό κρασί

4 – 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρης

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


Για την Γέμιση:


4-5 μήλα

4 κουταλιές ζάχαρη

Λίγη κανέλα

Λίγο γαρίφαλο

¼ της κούπας Καρύδια

¼ της κούπας σταφίδες



Εκτέλεση:


Σε ένα κατσαρολάκι τρίβουμε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη

Ρίχνουμε την ζάχαρη και τα υπόλοιπα της γέμισης και το βράζουμε 5-10 λεπτά για να τραβήξει τα ζουμιά του.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την ζύμη και παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε σε στρογγυλό φιλαράκι.

Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και το κλείνουμε.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 c για 20-25 λεπτά.

Τα αφήνουμε κρυώνουν και τα ραντίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα

Σειμ:

ότι με αυτό το ζυμαράκι μπορούμε να το γεμίσουμε με λουκούμι τριαντάφυλλο είναι υπέροχο.

3 σχόλια: