Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΑΠΌΛΑΥΣΉ













ΣΟΚΟΛΑΤΈΝΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Υλικά :

Για το παντεσπάνι

4 αυγά

1 κούπα κακάο

1 κούπα ζάχαρη

1 βανίλια

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

1 δόση κρέμα πατισερί

Για την γκανάζ

375 gr κουβερτούρα και

375 gr κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 20 λεπτά να διπλασιαστούν.

Κοσκινίζουμε το κακάο το αλεύρι και το μπέικιν και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στα αυγά κατόπιν ρίχνουμε και την βανίλια.

Βουτηρόνουμε ένα ταψάκι 25αρι και βάζουμε 1 λαδόκολλα βουτηρομένη και ρίχνουμε το μείγμα μας,











Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά .

Ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί με τις οδηγίες.

Για την γκανάζ βάζουμε την κρέμα γάλακτος να φτάσει σχεδόν στον βρασμό την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομμάτια.

Την ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει.

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου